Made in Piemont

Made In Piedmont Wines, zoals de naam al laat vermoeden, focust op wijnen uit de regio Piemonte, gelegen in het Noorden van Italië. Onze focus ligt op “vini autoctono”, grotendeels kleine wijnboeren die amper 2 tot 5 hectaren “terroir” bewerken en wijnen van één enkele druivensoort produceren. De wijngoden GAJA, Giacosa, Domenico Clerico, enz… nemen we ook op in ons assortiment omdat meestal deze grote namen, met veel grotere productie en dus op de rand van artisanale producten, wél over een marketing machine beschikken die ervoor zorgt dat een gehele regio de vruchten kan plukken van hun erkenningen.

Het door Unesco erkende landschap van wijnheuvels staat niet alleen voor toppers zoals Barolo, Barbaresco, Nebbiolo, maar ook voor Barbera d’Alba & d’Asti, Dolcetto, Moscato en ook voor de minder bekende variëteiten zoals Grignolino, Freisa, Ruchè, Malvasia di Don Bosco, voor uitmuntende Spumantes op basis van Arneis, Nebbiolo en Vermouth. Biologisch, organisch, natuurwijnen, traditionele en moderne wijnbouw…

Er was geen betere manier om Piemonte tot in z’n diepste ziel te leren kennen voor de initiatiefneemster Karina Imschoot, dan gedurende 3 jaar gepassioneerde wijnliefhebbers naar talrijke Piemontese cantina’s te voeren, het verhaal van A tot Z te horen van de wijnboer en uiteindelijk die kennis door te geven.

De 7 voorgaande jaren waren enkel een inloop geweest om als leerling meer open te staan voor de master, de wijnboer, die met trots het reilen en zeilen ook toont.

Zo ontstond Made In Piedmont Wines!

Onze missie :

Elegante, fijne wijnen van artisanale wijnboeren die generaties lang met toewijding, passie en deskundigheid u het béste van het “terroir” bieden.

Made In Piedmont Wines heeft een duidelijke missie, kiest bewust voor één regio van het land van de laars,

bied een bijzonder evenwichtige balans tussen topmerken en minder bekende wijnhuizen.

Onze waarden en ons doel:

Onze garantie voor uw “quality time”: genieten met uw vrienden, collega’s, familie van dé juiste wijn voor dé juiste gelegenheid.

Made In Piedmont Wines adviseert u, zodat u steeds de driehoek uw publiek & smaak, uw budget en uw gelegenheid perfect in balans heeft.